Komplementær Gynækologisk Endokrinologi 

Bliv certificeret Komplementær Cyklusvejleder!

(OBS: inden opstart anbefaler vi ca 8 timer til at gennemgå Grundkursus, hvis ikke du allerede har taget det. Grundkursus får du som en gratis bonus på dette kursus)

Dette modul er særligt til dig, der vil arbejde med cyklus, reproduktive sygdomme og den komplementære fertilitetsbehandling.

Modulet fokuserer på det komplementære samspil mellem vores kønshormoner.

Du vil blive grundigt trænet i at kunne tilbyde 1:1 konsultationer og guide andre kvinder i forståelsen af deres kvindekrop og cyklus. Modulet strækker sig over 4 måneder, og vil byde på teori, såvel som praktiske øvelser mm. 

Du bliver certificeret Komplementær Cyklusvejleder

Kursusmodulet indeholder en mini-certificering. Denne mini-certificering indgår, uanset om du har taget dette kursusmodul som et enkeltstående modul eller som led i Hormonterapeut Uddannelsen. Certificeringen vil tydeligt afspejle den afgrænsede del af den samlede Hormonterapeut Uddannelse, som modulet indeholder.  

Dette kursus opstartes kun denne ene gang i 2024. Der går halvandet år før denne mulighed kommer igen.

Vil du læse til Komplementær Hormonterapeut™️?

Ønsker du at blive Komplementær Hormonterapeut™️ indgår dette modul i den samlede Hormonterapeut Uddannelse. Komplementær Gynækologisk Endokrinologi er et oplagt sted at starte din uddannelse til Komplementær Hormonterapeut. Modulet kan dog også tages som enkeltstående modul.

HTU Introduktion til hormonterapi anatomi urter

FOR DIG, DER VIL ARBEJDE MED CYKLUS, REPRODUKTIVE SYGDOMME OG DEN KOMPLEMENTÆRE FERTILITETS-BEHANDLING

Dette 4 måneders modul er særligt til dig, der vil arbejde med cyklus, reproduktive sygdomme og den komplementære fertilitetsbehandling.

Modulet fokuserer på det komplementære samspil mellem vores kønshormoner. 

På dette modul komer du til at arbejde med:

Det komplementære samspil mellem vores kønshormoner, såvel som forståelsen af kvindekroppen og cyklus.

Modulet er sammensat til at være en grundig og dybdegående indføring i den Kompelementære Gynækologiske Endokrinologi.

Nærmere bestemt, består modulet af følgende emner:

 • Den sunde menstruationscyklus og ægløsning
 • Brugen af mensturationscyklus til tolkning af kroppens helbred
  – det 5. vitale tegn
 • CycleMapping
 • Det komplementære hormonsystem: sammenspil og årsagsbehandling
 • Menstruationscyklus og patologier
 • Kontraceptiva
 • Pubertet, præmenopause og menopause
 • Komplementær fertilitetsterapi, konventionel fertilitetsbehandling
 • Graviditet, fødsel, postpartum
 • Sexologi og libido
 • Laboratorieanalyser og biomarkører, kønshormoner
 • Komplementær behandling af reproduktive lidelser, så som: PMS, PCOS, Endometriose, Cyster, Infertilitet, Amenoré, Cervikal dysplasi, Cystitis, Dysmenoré, Dyspareuni, Fibromer, Mastalgi (cyklisk), Menoragi, Midtcyklisk blødning, Migræne m.m. 

Der er ingen  adgangskrav til dette kursus og alle kan deltage uanset uddannelsesbaggrund. Dog vægter vi vores egen faglighed højt, så du må forvente at blive ekspert på området;)

Som certificeret Komplementær Cyklusvejleder kan du:

 • Tilbyde 1:1 konsultationer for kvinder med hormonelle ubalancer, PMS, PCOS, PCO, smertefulde menstruationer, infertilitet, overgangsalder gener.
 • Bestille (og analysere) laboratorieanalyser til dine klienter på vores intranet
 • Analysere klientens blodprøver fra lægen
 •  Sammensætte indviduelle og målrettede behandlingsplaner og recepter til dine klienter med hormonhelende mad, kostplan, nutraceuticals, nervesystemsafbalancering, massage mm.
 • Lave online forløb for kvinder overgangsalderen/fertilitetsforløb/migræneforløb etc
 • Afholde foredrag, kurser og forløb om kønshormoner, livsstil og menstruationscyklus. 
 • Hele dine egne hormonelle ubalancer med en værktøjskasse af naturlige midler, om du døjer med overgangsaldergener, nedsat fertilitet, smertefulde menstruationer, endometriose, PMS, p-pille stop eller lign.
HTU gyn endojpeg
htu gyn endojpeg

Det får du:

 • Undervisningsvideoer af Caroline Fibæk m.fl.  
 • Studieboks med bogen "Cyklus - guide til kvindekroppens sprog", udvalgte trykte kompendier, handouts mm
 • Et online akademi og online forum – for dig og dine medstuderende
 • Pensum, bestående af kompendier, undervisningsvideoer og handouts. 
 • 12 store kompendier:  Anatomi & Gynækologi, Kvindelige kønshormoner, HPO aksen, Prævention, Cyklus, Behandlerguides Gynækologisk Endokrinologi, Fertilitetsbehandling, Menopause, Funktionelle Laboratorieanalyser: Kønshormoner, Bioidentiske hormoner, Graviditet.
 • Screening: Kønshormoner
 • Handout: symptomtracker – cyklus
 • Hormonskema
 • Journaler (interaktiv)
 • Sundhedsprogram/receptblog
 • 29 sider spørgskema til brug inden anamnese
 • Tidslinje
 • Klinisk Matrix skema
 • Opskrifter til dine klienter: 1) Hormonterapeutisk massageolie, 2) PMS salve, 3) Ricinusolie omslag, 4) Ingefær omslag, 5) Bukkehornsomslag, 6) Røllikeinfusion, 7) PCOS-helende infusion, 8) Menopause infusion, samt 9) FertiliTea
 • 8 forskellige tilpassede Kostguides til dine klienter: PMS, Østrogendominans, PCOS,  Menopause, Graviditet, Fertilitet, cyklisk migræne, samt Hypothalamisk amenoré
 • Hormonterapeutisk guide til selvmassage ved nedsat fertilitet, migræne, underlivsspændinger mm.
 • Bækkenbundstræning
 • Certificering: Cert. Komplementær Cyklusvejleder. Du bliver guide i kvindekroppens sprog (Kræver at du gennemfører alle moduler, delopgaves og afsluttende opgave) 
 • Modulet et del af Hormonterapeut Uddannelsen - vores uddannelse i nutritional medicine og komplementær hormonterapi, hvor du kan læse til lægeeksamineret Komplementær Hormonterapeut™️.

Er den samlede uddannelse dit mål, så er dette modul obligatorisk. 

Sådan kommer du i gang: 

Straks efter tilmelding modtager du en mail, der giver dig adgang til vores online akademi. Derfra har du med det samme adgang til vores Grundkursus, som vi anbefaler, at du gennemgår inden opstart.

Når modulet starter vil du modtage en mail med adgang til Modul 1 Derefter vil der løbende blive frigivet del-elementer gennem modulets 4 måneders varighed. Kort efter opstart modtager du din studieboks med udvalgte trykte kompendier og handouts, lækkerier mm.

Hele modulet foregår online, hvor du får adgang til modulets online akademi, med pensum og undervisningsvideoer, live online workshops, som frigives løbende gennem modulets 4 måneders varighed, og som du kan tilgå på de dage/tidspunkter som passer ind i din hverdag. 

 

6

Mød tidligere studerende

.

Dette kursusmodul er på forhånd RAB godkendt gennem vores brancheforening

Uddannelsen er på forhånd RAB-godkendt af Dakobe og tæller dermed som godkendt uddannelse for at opnå registrering som alternativ behandler.

RAB er en frivillig registreringsordning, som gør det lettere for brugerne af alternativ behandling at undersøge, om en alternativ behandler fx har en grundlæggende uddannelse og overholder krav til god klinisk praksis.

En behandler, som bliver registreret efter ordningen, har ret til at kalde sig registreret alternativ behandler (RAB).

Læs mere her

gynækologi-dakobe

Få uddannelsen betalt af din arbejdsgiver

Måske kan du bruge bruttolønsordningen. Er du fx ansat i sundhedssektoren - enten i den private eller i den offentlige del - så foreslå din arbejdsgiver, at du videreuddanner dig på Danmarks første og mest dybdegående uddannelse inden for komplementær endokrinologi og functional medicine. Din dygtiggørelse inden for sunhedsområdet kommer ikke kun din egen faglighed til gode. Din arbejdsgiver kan absolut også bruge og drage fordel af dine øgede kompetencer. 

At du fagligt opgraderes og styrkes sikrer dig et solidt fundament og en vidtrækkedende viden, som sikrer dine klienter og kunder en grundig, dybdegående og helhedsorienteret behandling.

Læs mere om bruttolønsordningen

 Husk også at du som selvstændig kan trække uddannelsen fra i din virksomhed. Uddannelsen er momsfritaget.

Læs mere om modulets underviser:

Caroline Fibæk

– Naturopath i Biologisk Medicin og Komplementær Hormonterapeut™,stifter af Institut for Komplementær Hormonterapi

Caroline er uddannet naturopath og har de sidste 10 år+ hjulpet tusindevis af kvinder med hormonelle ubalancer og infertilitet i egen klinik og gennem sine online forløb (Bl.a.: NydelsesKuren & HormonKuren)

Caroline er desuden uddannet i Functional Medicin i USA og medlem af IHS (International Hormone Society) og WOSAAM (World Society of Anti-Aging Medicine).

Caroline har stiftet Institut for Komplementær Hormonterapi, hvor hun til dagligt driver, udvikler materiale til – og underviser på uddannelsen til Komplementær Hormonterapeut™. Instituttet danner desuden rammer for en række kurser af varierende omfang, med relation til den komplementære endokrinologi. 

Ved siden af Instituttet driver Caroline onlineforløbet HormonKuren.
Her guider og vejleder hun og et team af eksperter 2 gange om året over 600 kvinder igennem 14 modulers materiale og øvelser til naturligt at balancere hormoner, med fokus på årssagsbehandling.
Du kan læse mere om HormonKuren HER >> 

Caroline er forfatter til en række bøger. Heriblandt bøgerne “Hormonel Harmoni” og “Cyklus - guide til kvindekroppens sprog” som hun har skrevet sammen med speciallæge i gynækologi og obstetrik, Stine Fürst

Du finder bøgerne HER >>
Følg Caroline Fibæk på Facebook HER >>

eller  Instgram HER >>

Følg Institut for Komplementær Hormonterapi Facebook HER >>
eller på Instagram HER >> 

16

Skal vi følges på instagram?

@institut_hormonterapi

Screenshot 2022-02-21 at 23.16.34