Har du klienter, der sover dårligt? Som er nedtrykte?

image0

Og har de bare prøvet alverdens kosttilskud uden held?


Måske har du læst om, at aminosyren tryptofan omdannes til lykkehormonet serotonin? Og serotonin igen omdannes til søvnhormonet melatonin, når det bliver mørkt.
MEN - tryptofan kan i stedet for at omdannes til serotonin blive omdannet via kynurenin-vejen for at danne NAD (nikotinamid-adenin-dinukleotid). Det kan der være flere årsager til, bl.a. opregulering af enzymet IDO, som kan ske ved kronisk inflammation eller infektion.

På den måde “stjæles” det tryptofan, der ellers skulle have været brugt til at danne lykkehormon og søvnhormon.


Kun ca. 5% af den tryptofan vi indtager og optager omdannes til serotonin.

Så når der bliver “stjålet” fra den i forvejen lille mængde - så kan det hurtigt mærkes.
Når der ikke omdannes nok tryptofan til serotonin og melatonin, så bliver man mere trist, får flere cravings og sover dårligere.
Og der kan være mange årsager til at tryptofan bruges forkert i kroppen: høje østrogenniveauer, nedsat østrogenmetabolisme (høj omdannelse til skadelige østrogenmetabolitter), stress, inflammation og immunologiske processer, lipopolysaccharider fra en dysbiotisk mikroflora i tarmsystemet mm.

Hvis tryptofan stjæles på denne måde, så vil kosttilskud og kost rig på tryptofan ikke hjælpe på tristhed, depression, cravings og søvnproblemer.

Tværtimod kan tryptofan i stedet omdannes til stoffer, der hæmmer NMDA-receptoren (hvilket hæmmer hukommelse og indlæringsevne). Her bliver du som behandler nødt til at se på østrogenmetabolismen, inflammation og mikroflora for korrekt behandling.

Derfor trænes Komplementære Hormonterapeuter grundigt i at analysere laboratorietests, der afslører neurotransmitterfunktion, mitokondriefunktion og hormonproduktion - så vores klienter ikke spilder penge på unødvendige kosttilskud, men i stedet kan vi arbejde direkte med rodårsagen til ubalancer i kroppens biologiske systemer.

Er du nysgerrig på den komplementære endokrinologi?

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar