Det allerførste hold af hormonterapeuter blev færdiguddannede i september 2017. Men hvad laver de egentlig i dag?

Nogle af dem har brugt uddannelsen som efteruddannelse til at få endnu mere viden i eksisterende jobs hos bl.a. Kræftens Bekæmpelse. Men langt de fleste er selvstændige med egen klinik.

Nogle af dem havde allerede en klinik i forvejen fx med zoneterapi eller naturopati, mens andre er startet helt fra bunden efter uddannelsen på Institut for Komplementær Hormonterapi.

Mød fem af de studerende fra første årgang og hør, hvad de laver i dag.

Christine Kjær

Sexolog & Komplementær Hormonterapeut.

Christine fortæller:

“For mig har min uddannelse som komplementær hormonterapeut skabt det fundament, jeg ledte efter. Jeg var allerede uddannet sexolog, men ønskede at gå mere i dybden med, hvordan ubalance i kvinders hormoner kan føre til et dårligere sexliv og skabe et dårligt forhold til en selv og andre. I forvejen havde jeg en stor nysgerrighed og naturlig interesse for sundhed, men jeg manglede et sted, hvor jeg kunne forene det bedste fra den alternative verden med videnskaben – det har min uddannelse som komplementær hormonterapeut givet mig mulighed for.”

Hun fortæller om sit arbejdsliv som i dag:

“Jeg er blevet en dygtigere og mere dybdegående terapeut gennem uddannelsen. I dag har jeg mit drømmejob som hormonterapeut og sexolog, hvor jeg hjælper mange kvinder med at ændre deres sexlyst, skabe balance i deres hormoner og komme til livs med PMS, PCO, endometriose, træthed, depression, der påvirker deres liv negativt. Det er altid en fornøjelse at være på arbejde, få etableret kontakten til en ny klient og følge klientens rejse ud af problemerne til de får skabt harmoni i sig selv – det er der mit drive ligger. Jeg har gennem uddannelsen skabt det job, jeg drømte om.”

Læs mere om hvad Christine laver den dag i dag via hendes hjemmeside www.christinekjaer.dk.

Lise Bøgsted

Civilingeniør i biokemi & Komplementær Hormonterapeut.

Efter at have uddannet sig til Komplementær Hormonterapeut har Lise kunnet åbne egen klinik. Hør mere om hvor Lise er i dag:

“Jeg har klinik i Holbæk og over Skype, hvor jeg har konsultationer. Jeg bruger min viden på at hjælpe folk, der er ”opgivet” af sundhedssystemet, eller som ikke ”fejler noget”. Ofte er blodprøverne normale, men man har det alligevel dårligt og kan mærke, at der er ”noget galt”. Jeg hjælper også folk, som gerne vil have krop og sind i balance igen ved at genoprette kroppens naturlige funktioner i modsætning til kun at lindre symptomer med medicin.

Ud fra min viden om kroppens funktioner og hvordan disse kan påvirkes med kost, tilskud af næringsstoffer og urter, motion og stressreduktion, laver jeg personligt tilpassede sundhedsprogrammer. Den vigtigste læring fra uddannelsen er for at kunne hjælpe mine klienter, så skal jeg tænke i sammenhænge mellem symptomer og kroppens biokemi. Jeg skal tænke på tværs af krop og sind, og se på klienten som en hel og sammenhængende unik person med hver sin individuelle biokemi.”

Lise hjælper personer med:

  • Energiforladthed, træthed, udbrændthed
  • Tristhed, modløshed, depression
  • Stress, dårlig hukommelse, manglende overblik, dårlig koncentrationsevne
  • Søvnproblemer
  • Fordøjelsesproblemer, inflammatorisk tarmsygdom
  • Stofskifteproblemer
  • Autoimmunsygdomme og immunsvækkelse
  • PMS (præ-menstruelt-syndrom)
  • Gener i overgangsalderen
  • Infertilitet

Du kan læse mere om Lise og hvad hun laver i dag på hendes hjemmeside www.liseboegsted.dk.

PiaMaria Manou

Jordemoder & Komplementær Hormonterapeut.

Læs hvad Jordemoder PiaMaria laver i dag efter også at have uddannet sig til Komplementær Hormonterapeut:

“Jeg har min egen klinik i Frederiksund, hvor jeg hjælper kvinder med forskellige hormonelle ubalancer. Jeg har forskellige typer af behandlinger som alle har til formål at få balance i kroppens fine hormonelle samspil uanset om det er fertilitet eller hedeture, der driller. Jeg har samtaler og privat fødselsforberedelse for gravide, massage for hormonelle ubalancer, konsultationer, rådgivning og udarbejdelse af skræddersyede programmer til mine klienter. Jeg er igang med online kurser også.”

Det glæder os at PiaMaria har åbnet egen klinik efter uddannelsen, hvor hun kan bruge de mange konkrete værktøjer, handouts og skemaer til sine klienter, som vi giver de studerende på uddannelse – netop for at støtte dem, der drømmer om at starte egen klinik.

PiaMaria fortæller videre om hvordan hun ellers bruger sin nye titel:

“Jeg bruger min viden fra uddannelsen hver dag – jeg rådgiver i mange sammenhæng og da uddannelsen er så bred, kan jeg bruge den på flere måder. Den største læring jeg har fået er at forstå hvordan alting hænger sammen. I stedet for at se kroppen i de traditionelle kasse system giver det meget mere mening og langt bedre resultater at se kroppen og psyken som en helhed. Det har været den største a-ha oplevelse.

Derudover har det været en stor øjenåbner at se hvor meget stress betyder og hvor ofte stress er den udløsende faktor for mange ubalancer. Det er noget af det jeg brænder meget for at mindske både i graviditet, under fødsler og i kvindelivet i det hele taget. Jeg arbejder faktisk med stress i en eller anden form hver eneste dag.”

Du kan læse mere om hvor PiaMaria er i dag og se hendes klinik på www.femalebalance.dk.

Charlotte Larsen

Zoneterapeut & Komplementær Hormonterapeut.

Hvor er Charlotte i dag og hvad er hendes fokus med sin nye titel som Komplementær Hormonterapeut? Læs med her: 

“Happyhormones, fordi det hele jo handler om, at vores hormoner er glade. Glade hormoner = glad og sund krop. I dag laver jeg en god blandning af både 1:1 konsultationer, onlineforløb og til efteråret starter jeg nogle gruppeforløb op. Og som noget helt nyt, er jeg ved at starte nogle inspirations aftener op, der kommer til at handle om, hvordan du kan få en sundere og gladere krop, ved at bruge maden på en positiv og sjov måde. Jeg har stadig min egen klinik, men er dog lige flyttet til nye skønne lokaler!”

Hør hvordan hun bruger sin nye viden fra Hormonterapeut uddannelsen: 

“Jeg bruger min viden i stort set alle mine behandlinger, og synes det er enormt berigende at jeg nu kan guide og vejlede mine klienter til hvilke vitaminer, mineraler og evt. andre kosttilskud der ville være gode for dem, og der hvor de lige er nu. Det har jeg før i tiden manglet ret meget. Så kommer man for en zoneterapi, går man ofte derfra med mere en blot en afslappet krop ;-). Jeg kan jo slet ikke lade være. Den største læring jeg har fået med, er linket mellem den alternative og den konventionelle verden. Det har jeg virkelig haft ret svært ved at finde, men principperne fra functional medicine, har givet mig den sidste brik, jeg i såååå mange år har manglet. Til gavn for både mig og alle mine fantastisk klienter :-)”

Du kan se mere om hvordan Charlotte bruger sin nye titel sammen med zoneterapi i dag på hendes hjemmeside: www.charlotte-larsen.dk

Sanne Lundblad 

Komplementær Hormonterapeut.

Hør hvor Sanna er i dag: 

“Jag har min egen verksamhet med onlinekurser och 1:1 sessioner inom komplementär hormonterapi och onlineklubben Female Balance Club som jag startade i december 2017. Jag arbetar också som konsulterande näringsterapeut i den nystartade kvinnokliniken HerCare i Stockholm. Sedan utbildningen har jag skrivit ett par artiklar for det svenska friskvårdsmagasinet kurera.”

Hun fortæller om hvad uddannelsen til Komplementær Hormonterapeut har betydet for hende: 

“Utbildningen till komplementär hormonterapeut är för mig ovärderlig. Jag har hela tiden känt mig helt “up to date” med det senaste inom funktionsmedicin och kan utöver att vägleda mina klienter också förklara för dem vad som är orsaken bakom deras symtom.  Det som gör Institut for Komplementær Hormonterapi så viktig är att det är en holistisk och evidensbaserad utbildning som bygger broar mellan alternativ läkekonst och modern medicin. Detta har gjort att jag nu kan arbeta i team med allmänläkare, gynekologer och barnmorskor och samtidigt känna mig trygg i min rådgivning till våra gemensamma klienter.  Jag får ofta höra ifrån mina klienter att de äntligen förstår vad det är som ligger bakom deras problematik.“

Læs mere om hvad Sanna laver den dag i dag via hendes hjemmeside

www.sannelundblad.com

Er Hormonterapeut uddannelsen også noget for dig?

Kunne du også godt tænkte dig en karriere og et arbejdsliv, der minder om en af vores færdiguddannede Komplementære Hormonterapeuters arbejdsliv?

Som Komplementære Hormonterapeuter bliver du solidt klædt på til at navigere både i den “alternative” og konventionelle medicin, for bedst muligt at kunne hjælpe den enkelte patient med sine hormonelle ubalancer. Der er mange måder du kan bruge uddannelsen til hormonterapeut til netop dét, som du brænder for som behandler.

Vi ser mennesket som et hele, hvor krop og sind konstant arbejder sammen. Vi arbejder med alle de faktorer, der er årsag til overvægt, stofskiftelidelser, fertilitetslidelser, udbrændthed – og alle de hormonelle lidelser, som vores moderne livsstil er skyld i i dag.

Læs alt om uddannelsen her.

Næste hold starter til oktober 2018, og halvdelen af pladserne er allerede besat.

Ansøg om afklarende samtale i god tid, da vi i øjeblikket har venteliste.

ANSØG HER!

Har du spørgsmål eller kunne du tænkte dig at komme ud forbi Instituttet, kan du kontakte os her:

Kærligst,

Caroline og resten af teamet på Institut for Komplementær Hormonterapi