Måske har du læst om, at aminosyren tryptofan omdannes til lykkehormonet serotonin? Og serotonin igen omdannes til søvnhormonet melatonin, når det bliver mørkt. 

MEN – vidste du, at tryptofan istedet kan omdannes via kynurenin-vejen for at danne NAD (nikotinamid-adenin-dinukleotid – den aktive form af vitamin b3)

På den måde “stjæles” det tryptofan, der ellers skulle have været brugt til at danne lykkehormon og søvnhormon.

Kun ca. 5% af den tryptofan du indtager og optager omdannes til serotonin. Så når der bliver “stjålet” fra den i forvejen lille mængde – så kan det hurtigt mærkes.

Når der ikke omdannes nok tryptofan til serotonin og melatonin, så bliver vi mere triste, får flere cravings og sover dårligere.

Og der kan være mange årsager til at tryptofan bruges forkert i kroppen: høje østrogenniveauer, nedsat østrogenmetabolisme (omdannelse af østrogener til skadelige østrogenmetabolitter), stress, inflammation, lipopolysaccharider fra en dysbiotisk mikroflora i tarmsystemet mm.

Hvis tryptofan stjæles på denne måde, så vil kosttilskud og kost rig på tryptofan ikke hjælpe på tristhed, depression, cravings og søvnproblemer. 

Tværtimod kan tryptofan i stedet omdannes til et stof som kynurenat, der blokerer NMDA-receptoren (hvilket hæmmer hukommelse og indlæringsevne). 

Det hjælper altså ikke bare at beholde din klients depression, hvis ikke du ved hvad den underliggende årsag er.

Her bliver du nødt til at se på østrogenniveauerne, østrogenmetabolismen, inflammation og din mikroflora for korrekt behandling.

Det er bare en lille del af alt det mine elever lærer på modul 6 af min 2 årige lægeeksaminerede uddannelse til komplementær Hormonterapeut. Her trænes du i – som en anden kropsdetektiv – at finde frem til dine klienters underliggende biokemiske ubalancer – og lærer hvordan du retter op på dem. Du trænes (blandt meget andet) i at bestille og tolke laboratorietests, der afslører neurotransmitterfunktion, mitokondriefunktion og hormonproduktion – så du ikke spilder din klients tid, penge og helbred på unødvendige kosttilskud, men kan arbejde direkte med rodårsagen til ubalancer i kroppens biologiske systemer.

7 oktober lukker vi for ansøgninger til hold 5.

Se mere på www.hormonterapeut.dk