Methyleringskursus m. Umahro Cadogan

– Institut for Komplementær Hormonterapi.

Det flyver rundt med information og mis-information omkring methylering på nettet.

Skal man bruge methylerede B-vitaminer eller ej?
Er de farlige? Er de livsnødvendige?

Som behandler kan det være svært at overskue, hvad man skal forholde sig til – og måske endda, svært at se, hvorfor methylering er så vigtigt!

Det har vi besluttet at gøre noget ved. For methylering er helt enormt vigtigt! Og det kan gå grueligt galt, hvis du ikke ved hvad du laver med b-vitamintilskud og andre methyldonerer.

Vi har derfor sammensat et onlinekursus uden lige!

Læs med her:

Kurset er et online videokursus, optaget den 29.oktober 2018, fra kl. 9-17.

Nedenfor kan du købe adgang til optagelsen af kurset, samt alt det lækre materiale, som følger med kurset. 

Kursets underviser er: Umahro Cadogan
Kurset er fandt sted og er optaget på Institut for Komplementær Hormonterapi

 

Du kan se optagelsen af det enormt spændende og videns-rige kursus online – lige når det passer dig.

Som en del af kurset vil du – ud over en enormt lærerig og spændende undervisning – modtage digital adgang vores over 60 siders lange kompendium om methylering, skrevet af en af vores skønne fagredaktøre på Instituttet, som bl.a. er uddannet civilingeniør i kemi og Komplementær Hormonterapeut™️.

OG du modtager en methyleringsdiæt kostguide, som er lige til at printe og bruge i din klinik til at give dine klienter med hjem.

Hvorfor SKAL du som behandler have styr på methylering?

Methylering er en proces, der findes sted HELE TIDEN i kroppen og i mange forskellige celler.

Methylering medvirker i kroppen i mange forskellige reaktioner, og tjener flere funktioner, såsom: Genregulering, biotransformation (eller behandling og omdannelse af kemikalier og toksiner – populært kaldet “detox”), myelinering (produktionen af den beskyttende belægning på nerverne), dannelse og nedbrydning af neurotransmittere, inaktivering af histamin, carnitin dannelse, omdannelse af hormoner, DNA- og RNA-syntese.

Methylering reguleres af enzymer og substrater (slutprodukter), og mange enzymer kræver cofaktorer for at kunne aktiveres, hvor cofaktorerne ofte stammer fra vitaminer og mineraler.

 

Når methyleringen mislykkes eller afspores

Methyleringsprocessen forløber ikke altid som den skal. Og her er det bl.a. vigtigt at du som behandler, ved hvad det kan betyde, hvor du kan sætte ind for at hjælpe din klient mv.

Når forholdene i kroppen ikke er optimale, kan methylerings-metabolismen nedsættes.
Dette kan eksempelvis være tilfældet, hvis man mangler folat, B6 eller B12-vitamin.

Det kan resultere i færre methylgrupper, fordi kroppen ikke kan producere dem, eller at methyleringen omdirigeres eller bliver ineffektiv. Methyleringsproccesen kommer altså ud af ”takt” og fungerer ikke længere, som den skal, hvorfor den derfor ikke længere fuldføre alle sine funktioner.

Når methyleringsprocessen forringes og methyleringen bliver træg eller ufuldstændig, så kan der ophobes homocystein. For meget overskydende homocystein kan medføre hjerte-sygdomme, give vaskulæreskader og andre sygdomme og tilstande

Methyleringsprocessen kan også opreguleres og blive for aktiv. Det kan have uheldige effekt på gener, der slukkes, så som tumor undertrykkende gener eller DNA reperationsgener, hvorved risikoen for cancer øges.

Derfor skal methyleringen ses og evalueres som en proces, der skal være i balance.

Hverken over-methylering eller undermethylering er godt.
Methyleringsstatus afhænger af mange kostmæssige faktorer og livsstil faktorer. Det er et komplekst sammenspil mellem kost, medicin, stress, søvn, motion, og toksin eksponering.

På dette kursus bliver du meget klogere på netop dette, og vil som behandler stå meget stærkere i arbejdet med dine klienter.

Kurset er særligt til dig, der er behandler, og arbejder med ernæringsterapi og kosttilskud, men egner sig for alle der arbejder med:

 • Stofskiftesygdomme
 • Infertilitet
 • Abort og prenatal udviklingsdysfunktion
 • Kardiovaskulære sygdomme
 • Cancer
 • Diabetes
 • Neurologisk sygdom hos voksne
 • Autisme og autismespektrumforstyrrelser
 • Kronisk træthedssyndrom
 • Alzheimers’ sygdom
 • Allergier
 • Dysfunktionelt immunforsvar
 • Autoimmunitet
 • Fordøjelsesrelaterede problemer
 • Humør og psykriatrisk sygdom
 • Accelereret aldring

Tilmelding og praktiske detaljer:

Kurset fandt sted den 29. oktober kl 9-17 på Institut for Komplementær Hormonterapi.

Kurset inkluderer et omfattende kompendium om methylering, på over 60 sider, samt en lækker kostguide og Umahros eget diagram over Methyleringsprocessen.

Pris:

Kurset, inkl kompendium og kostplan, koster normalt 4497 kr.
*(Kurset er uden moms, da det er uddannelsesrelateret)

Husk at du som selvstændig, kan trække videreuddannelse og efteruddannelse, som opkvalificerer dit nuværende virke fra i SKAT.

Underviser

Kursets underviser er Umahro Cadogan.  

Hvem er Umahro? 

Umahro er ernæringseksperten i TV2-programmet “Kan man spise sig rask?”. Og du kender ham som sundhedsekspert, foredragsholder, bestseller forfatter, TV-vært og rådgiver af verdens top performere indenfor både erhvervsliv og sport.

Han har hjulpet tusindvis af mennesker i 1-til-1 konsultationer siden årtusindeskiftet og hundredetusinder via kurser, foredrag og workshops herhjemme og i udlandet.

Firmaer og organisationer i hele verden har nydt godt af Umahros hjælp med sundhedsprogrammer, kantineændringer, peak performance programmer for ledere og nøglepersoner og gennemgribende forankring af sundhed i organisationen.

Umahro er tæt ved at have solgt 500.000 bøger på dansk og engelsk. Den sidste bog er “Fra syg til rask”.

Alle foredrag med Umahro tilpasses til målgruppen – om det er en efterskole, en gruppe topledere eller videnskabsfolk. Han er nemlig emminent til at gøre sundhed og ernæring forståeligt, inspirerende, sjovt og konkret, uanset hvem målgruppen er.

HUSK: Kurset er meritgivende til Hormonterapeut Uddannelsen ved Institut for Komplementær Hormonterapi.

Institut for
Komplementær Hormonterapi

Slotsgade 5,
Vallø Slot
4600 Køge
Mail: hej@carolinefibaek.dk 
© 2021 Caroline Fibæk ApS